Aanbevelingen

Uit privacy-overwegingen zijn de namen gefingeerd.

“……..luisteren, doorvragen en adviseren – minstens zo waardevol……..”
Stef is mijn administratieman vanaf het begin van mijn eigen toko. Het is heerlijk om die (in mijn ogen lastige administratie) uit handen te geven, vooral omdat ik ondertussen weet dat het in goede handen is. Ik had mij vooraf niet gerealiseerd dat dit veilige gevoel erg belangrijk is, omdat het wel over mijn geld gaat! In onderling overleg bespreken wij altijd wat ik zelf kan doen en wat hij voor mij doet. Dat is prettig, omdat alles mogelijk en bespreekbaar is.
Naast bijna al het administratiewerk heb ik ook ervaren dat Stef goed kan luisteren en meedenken. Hierdoor zijn onze gesprekken altijd verhelderend en to the point bij hem, waardoor ik ook inhoudelijk weer een stap verder kan in mijn bedrijfsvoering. Hierbij maakt het niet uit of we elkaar ontmoeten of dat het telefonisch overleg is! Nu ik er over nadenk is dat laatste stukje – luisteren, doorvragen en adviseren – minstens zo waardevol. Kortom, een zeer waardevolle boekhouder!
Annie

“Weet goed zijn vinger te leggen op de essentie van een vraag.”
Stef heeft o.a. de kwaliteit om goed te luisteren, daarin is hij op zoek naar mijn onderliggende motieven en beweegredenen om een beslissing te nemen binnen mijn bedrijf. Door juiste vragen te stellen heeft hij de kracht om de essentie van een probleem of komende keuze aan de oppervlakte te krijgen. Ik zoek juist contact met Stef wanneer ik niet duidelijk krijg welke richting het bedrijf op moet gaan. Hierin weet Stef naast mijn economische doelstellingen juist mijn persoonlijke drijfveren duidelijk te krijgen. Door zijn jarenlange ervaring diverse bedrijven te begeleiden heeft hij zeer goed inzicht in bedrijfprocessen en de keuzes die ondernemers daarin nemen. Deze ervaring voel ik wanneer ik met hem spreek over de lopende problemen binnen mijn bedrijf.
Daarnaast heeft hij de laatste jaren veel communicatie trainingen ondergaan en gegeven. Dit maakt hem tot een gesprekspartner die op vele gebieden brede ervaring heeft.
Sterke kwaliteiten van Stef zijn:
Hij is een zeer goed luisteraar. Weet goed zijn vinger te leggen op de essentie van een vraag. Creëert overzicht en duidelijkheid. Stelt zeer goede vragen, wat mij verplicht om dieper te kijken naar de oorsprong van mijn vraagstelling. De openheid waar vanuit hij spreekt en luistert, zonder zijn eigen invulling te geven.
Henk

“Het maakte het fijn om in zijn nabijheid te zijn.”
Toen ik Stef de Beurs benaderde met de vraag of hij mijn administratie wilde verzorgen stelde hij een voorwaarde. Ik moest mijn boekhouding zelf in de computer zetten want hij had het te druk om mijn volledige boekhouding te doen.
Al heel snel kwam ik er achter dat ik voor veel meer bij Stef terecht kon. Zowel zakelijk, adviserend als emotioneel. Stef kwam altijd na wat hij beloofde, stond altijd voor me klaar. Hij heeft me in veel meer zaken geadviseerd dan je normaal van iemand kunt verwachten die je administratie verzorgd.

Als ik Stef een vraag stelde over mijn bedrijfsvoering, kwam hij altijd met de voor mij juiste adviezen. In de tijd dat ik klant bij hem was, hebben we een Holding en een BV opgericht. Behoorlijke beslissingen die je niet zomaar neemt, maar Stef heeft altijd de tijd genomen om alles goed uit te leggen, ook als hij vaker dan één keer hetzelfde moest vertellen. Natuurlijk was ik een klant en kost een goede service geld, maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik teveel betaalde. Ik heb nooit getwijfeld aan zijn integriteit.

Vertelde je hem iets privé, dan kwam hij er altijd op terug. Want Stef kijkt en luistert ECHT naar mensen. Wat ik altijd als heel prettig heb ervaren is zijn rust. Zelf ben ik een behoorlijk druk persoon, maar Stef blijft altijd rustig. Ik ervoer dit als zeer positief! En wat ik heel belangrijk heb gevonden is Stef zijn heerlijke lach. Het maakte het fijn om in zijn nabijheid te zijn.
Carla

“……erg belangrijk dat je het zelfoplossend vermogen aanspreekt…..”
Belangrijk voor mij was het geven van vertrouwen doordat je mij liet zien en ervaren wat mijn sterkte kanten zijn. Nadat ik al eens een eigen praktijk had gehad, was het nu tijd voor het echte werk: een geheel eigen bedrijf, full-time. Door vragen te stellen help je mij om mijn gedachten, wensen en plannen te vereenvoudigen en concreet te maken. Het was lang niet zo ingewikkeld als ik dacht! Vooral het stellen van de juiste vragen helpt mij om tot een besluit te komen. Hierbij vind ik het erg belangrijk dat je het zelfoplossend vermogen aanspreekt, zodat er geen sprake is van afhankelijkheid. Na een gesprek kon ik zélf weer verder.
Jouw financiële achtergrond hielp mij enorm bij de zoektocht naar uurtarieven, goede offertes maken maar ook nee tegen een klant zeggen als ik vond dat die beter bij iemand anders af zou zijn. Ook onschatbaar voor mij is je helderheid bij mijn zoektocht naar praktische ondersteuning bij belastingzaken, BTW aangiftes, boekhouding enz. Door het hebben van ondersteuning bij dit soort zaken kan ik beter doen waar ik goed in ben. Uit het bovenstaande kan je lezen dat het een mooie mix is: begeleiding bij het volgen van mijn gevoel en passie, gecombineerd met het aardse: haalbaarheid, aanpak, prioriteiten enz.
Paul